Rakan WARTAMAYA

Monday, August 8, 2011

PATI Berjaya Tukar Identiti & DNA?


PENDUDUK Sandakan mengetahui bahawa Ula atau Abdullah, bukan sahaja mendapat suaka daripada pihak berkuasa atas sindiket kongsi gelapnya, ‘Maling Kundang’; malah Ula juga mendapat perlindungan daripada Jabatan Pendaftaran Negeri (JPN) Sabah.

Dengan kerjasama pegawai JPN yang khianat kepada Negara, Ula berjaya menukar identitinya daripada Ula @ Abdullah ketika datang ke Sabah dari Indonesia kepada Halim Bin Ahmad.[ lagi ]


Teringat lagu masa aku kecik dulu ..
Cukup syok .. itu jam aku tak tau ape cerita sebenar ..
Sekarang ... sekadar nyanyian jer ..

Lagu: Tanah pusaka

sungguh gemilang negeriku
yang kupuja oh tanah Malaysia
diseluruh dunia
negaraku yang berdaulat negaraku

aman makmur kaya-raya
selamanya hidup maju jaya
oh tanah pusaka
negaraku yang berdaulat dan merdeka

tanah pusaka bertuah
berbagai bangsa di dalamnya
hidup aman dan bersama
bertekun kerja untuk Malaysia

musuh melanggarku gempur
sungguh rela ku gugur kerana
kau tanah pusaka
biar putih tulang jangan putih mata

Nota: Kalau nyanyi jangan ketawa sampai terkentut ....
Wakakak !!!

Share/Bookmark

6 comments:

Anonymous,  August 8, 2011 at 2:34 PM  

orang jpn tu dah layak untuk dihukum bunuh tuh... pengkhianat negara tuh...

Suara Pakatan Rakyat August 8, 2011 at 3:14 PM  

ada berita panas dalam suarapakatanrakyat.com

Anonymous,  August 8, 2011 at 11:06 PM  

DiSabah lebih ramai warganegara berasal PATI dari rakyat Sabah tulin.Ini dulu kerja Mahathir Kutty dan sampai sekarang rakyat Sabah menderita.Sekarang Najib nak warganegarakan pulak lebih dari 2 juta PATI diSemenanjung dan akan spontan disenaraikan sebagai pengundi pada PRU akan datang.Bukankah Najib tu anak didik Mahathir Kutty?

webmarhaen August 9, 2011 at 11:11 AM  

Hello tuan, saya telah dikaitkan web yang bagus anda, supaya anda boleh link blog saya?Saya berharap anda tidak keberatan ...
ini adalah blog saya http://webmarhaen.blogspot.com/

nasib baik

SuaraPakatanRakyat,  August 9, 2011 at 3:25 PM  

Pakatan Rakyat bayar bonus 2 bulan? lihat suarapakatanrakyat.com

Anonymous,  August 11, 2011 at 11:51 AM  

pati adakah kita tahu bahawasanya pati di Sabah dan di Semenajung adalah berbeza sekali.di Sabah majoriti daripada mereka adalah anak-anak orang bajau dan suluk pemengang IMM13yang lahir di negeri ini.Keadaan ini berlaku di sebabkab dasar birokrasi kerajaan negeri yang telah menyulitkan mereka untuk mendapat sijil lahir.justeru itu walaupun mereka telah di hantar berulangalik ke filipina mereka akan balik ke sabah kerana mereka di lahirkan di negeri ini, dan salah satu alternatif mereka akan mendapatkan Maycard projek supaya mereka rasa selamat.

Blog list