Rakan WARTAMAYA

Tuesday, November 1, 2011

Jangan jadi bingai cam umporno !


Kibar bendera Israel

Dalam satu tulisan di blog tinju Muay Thai Authority pada 15 Oktober, Grad menceritakan bahawa dia tidak sabar untuk mengibarkan bendera Israel ketika berada di Malaysia.

Beliau yang memasuki Malaysia melalui Thailand ditahan selama 25 jam di satu pintu masuk negara sebelum berjaya mendapatkan bantuan Persekutuan Muay Thai Malaysia, "dengan sokongan menteri sukan Malaysia."

Sesudah itu, barulah dia kemudiannya mendapatkan dokumen yang diperlukan untuk memasuki Malaysia, katanya di blog yang banyak memaparkan kegiatan dan pertandingan sukan itu.

"Dengan begitu sahaja saya melepasi sempadan itu dengan pas khas – pas yang sememangnya khas kerana pasport Israel saya tidak dicop," katanya lagi.[ lagi ]


Laporan dari MuayThai Authority DI SINI
Komen mamat israel ...
Tickets were booked and I left Thailand praying for a smooth pass through Malaysian border, but once upon arrival I was stopped and told I had to spend the night at the terminal. After a long wait of 25 hours the Malaysian Muaythai Federation, with the support of the Malaysian sports minister finally made it happen and got the necessary papers to let me in the country. Just like that I crossed the border with a special pass, a very special pass indeed for my Israeli passport wasn't even stamped!
Sekarang menteri tu kata .. Selangor sponsor 5 juta ..
Kan aku dah kata .. baling batu sembunyi tangan itu budaya umporno ..
Wakakak !!! ... Bingai !
Kerajaan Selangor pun kena jawab nih .. .!!!
Kita tunggu dari Kerajaan Selangor supaya kita nampak kebodohan menteri air liur meleleh ni .. 
Wakakak !!! ... Jangan jadi bingai cam umporno .. !

Share/Bookmark

2 comments:

Yong November 1, 2011 at 6:51 AM  

Chandra Muzaffar tolong komen. Kononya dia sokong Palestine.

Anonymous,  November 1, 2011 at 12:24 PM  

Ni la cerita 5 juta yang ku cari... hahaa.. tak bleh nak share plak! huhu

Blog list