Rakan WARTAMAYA

Wednesday, September 7, 2011

Bangga jadi barua british


“Apabila British menguatkuasakan undang-undang darurat pada 19 Jun 1948 di Tanah Melayu, semua parti politik berhaluan kiri seperti Parti Kebangsaan Melayu Malaya (PKMM), Angkatan Wanita Sedar (AWAS), Angkatan Pemuda Insaf (API) dan PKM telah diharamkan,” katanya dipetik Bernama Online.[ lagi ]

Parti lain tak leh juang untuk merdeka ..
Semua parti yang anti British di haramkan ...
Wakakak !!!
Bangang British .. bangang barua british ..
Ada melayu yang bangga jadi barua british ... wakakak !!!
Bangang 46 kali .. wakakak !!!

Wakakak !!!

Share/Bookmark

9 comments:

Anonymous,  September 7, 2011 at 8:18 PM  

sampai sekarang pon bangga pakai nama british UMNGOK9united malay nasional bongok2)

leekonu September 7, 2011 at 9:21 PM  

dan MEGAH jadi PENJILAT DAPigs sapa lah tu agaknya eek?

abdullah September 7, 2011 at 10:54 PM  

bangga la dapat duit dari dulu sampai sekarang

aknibodoke,  September 8, 2011 at 1:58 AM  

hmm bro ko ade bace pasal kominis x atau pon idea dier org org paling ats kominis sape bro... melayu ke pikir la... cube lu cri kenape org pilih parti yg kotor 2 dri komunis yg ko ckp baik dan bersih 2

Anonymous,  September 8, 2011 at 8:40 AM  

leekonu & aknibodoke, ada ambil subjek sejarah masa sekolah atau u ? Sejarah berdasarkan fakta, bukan buat ulasan ikut sesedap rasa atau ada kepentingan yang tersembunyi. Ada faham ke ?

Utusan Meloya September 8, 2011 at 2:34 PM  

salam, mohon tukar link, blog tuan saya dah link, TK

http://utusanm.blogspot.com/

DewanMaya September 8, 2011 at 8:38 PM  

orang melayu mmg mudah di perbodoh2kan ...yang sudah tu sudahlah apa yang sangat menguntungkan bangsa dan agama....

Anonymous,  September 9, 2011 at 7:21 AM  

elok la tu.. jd la barua komunis.. mcm org2 pas.. sampai sekarang jadi barua DAPig!! mat sapu.., eh mat sabu tu pantang ja boleh becakap.., bila bercakap ja macam barua pun ada.. hahaha.. barua otak letak kat kaki.. macm mat sapu.. eh..eh.. mat sabu.. eh..he. apa nama dia a.. mat sapu kot..

Anonymous,  September 9, 2011 at 7:25 AM  

leekonu & aknibodoke ni mcm mat sapu la.. buta sejarah.. nak bercakap tapi sejarahnya tak tau.. kalu ko dgr ceramah kat masjid, ustat ko cakap PKM tu kepala dia melayu la.. tapi kalo ko baca buku teks sejarah, ko tau la berapa kerat ja melayu yg terpengaruh dalam PKM.., yg lainnya sume Cina.. ni kes lebey kurang macam piramid skim la.. yg dok kejenya org melayu.. tapi yg kayanya org yg dok atas2.. yakni cina DAPig..

Blog list