Rakan WARTAMAYA

Sunday, May 1, 2011

Cilaka punya finance




Gambar kat atas tu, kereta Merz model E class tahun 1996. Aku teringin nak beli. Mudah maintenance dan tidak mahal harganya. Nilai sekarang cuma sekitar RM60,000. Sama harganya dengan Perodua Alza.

Aku dah gi ke merata Finance...diorang kata aku tak boleh beli sebab Payslip aku tak cukup nak bayar bulanan.

Dengan hasil jual cendol pada hari Ahad dan Sabtu .. memang aku dah boleh bayar. Confident gila babi punya ... Aku try call finance sekali lagi. Last try ..

"Hello cik ... saya xxxxxxxxx, yang nak buat loan tu hari."
"Ye Encik .. saya ingat"
"Ni la .. saya rasa saya boleh bayar bulanan, Kalau Cik tak caya, minggu depan lepas sembahyang Jumaat, datang ke PJ, saya nak buat sumpah lakhnat. "
".....Toootttt .... toootttt....toootttt" ... Talipon di letakkan.

"Cetttt ... celaka punya finance !"



Share/Bookmark

8 comments:

anti UMNOPORNO,  May 1, 2011 at 8:10 PM  

bhai..sory la nak beli keta second hand skang kat mesia nih..nanti tak laku keta baru jualan tauke-tauke AP umnoporno

parts keta 2nd impot pun dah nak dikonterekkan kat syarikat NAZA

Anonymous,  May 1, 2011 at 9:31 PM  

hahhaha terkene org bank

Anonymous,  May 1, 2011 at 9:31 PM  

hahhaha terkene org bank

LibangLibu May 1, 2011 at 10:54 PM  

Tuan blog,

ribuan t/kaseh kerana sudi memautkan blog saya dlm blogroll tuan.

pengunjung blog saya sekarang ini menunjukkan pertambahan yang agak besar dari biasa.

t/kaseh sekali lagi.

Anonymous,  May 1, 2011 at 11:00 PM  

memang kau boddoh

Anonymous,  May 2, 2011 at 12:06 AM  

muakakakakaka

Anonymous,  May 2, 2011 at 6:24 AM  

baik punya satira

Anonymous,  May 2, 2011 at 11:36 AM  

wakawakawaka lanie ngan org bank nak kena sumpah dlm masjid baru depa percaya he he

Blog list