Rakan WARTAMAYA

Thursday, November 18, 2010

Bodohnya mat sex ni ... wakakaka !!!

Kedai tutup: Presiden MCA salahkan Aidil Adha

Harakahdaily   

KOTA BHARU, 18 Nov: Presiden MCA, Datuk Seri Chua Soi Lek sekali lagi cuba mencetuskan isu untuk membelasah PAS semalam apabila mempersoalkan mengapa kebanyakan kedai di Kota Bharu tutup sempena sambutan Aidil Adha.

"Disebabkan Hari Raya Haji, semua kedai nampak tertutup untuk sambutan ataupun ini adalah arahan daripada majlis tempatan? Ia sunyi di Kota Bharu," soal Chua di Twitter walaupun sememangnya umum diketahui bahawa sambutan Hari Raya Haji di Kelantan dan beberapa negeri lain adalah jauh lebih meriah berbanding Hari Raya Aidilfitri.

Kenyataan bekas Menteri Kesihatan yang pernah terpalit dengan skandal seks apabila videonya dengan seorang wanita tersebar di khalayak ramai, menerima kritikan keras daripada ahli parlimen Batu, Tian Chua yang menyelar Chua cuba menjadikan cuti sambutan Aidil Adha sebagai satu isu.

Kenyataan Chua turut dibidas oleh para pengikutnya di Twitter sehingga beliau dituduh sebagai seorang ahli politik yang bangkrap idea.

"Reportlah polis. Minta suruhanjaya diraja. Buat demo ke," cabar seorang pengguna Twitter Noor Azam yang juga kelihatan tersinggung dengan kenyataan Chua.

Ini bukan kali pertama presiden MCA itu menonjolkan kedaifannya terhadap hal-hal berkaitan Islam.

Pada bulan Ogos yang lepas, Chua telah menimbulkan kontroversi apabila mengatakan antara negara yang mengamalkan rasuah terdiri daripada negara yang mempunyai majoriti masyarakat Islam.

Beliau turut mendakwa pertarungan keIslaman antara Umno dan PAS sebagai punca utama negara terperangkap dalam golongan negara berpendapatan sederhana untuk sedekad yang lalu.

Kenyataan Chua tersebut menerima kritikan pedas dari ahli politik kedua-dua sisi dan disebabkan itu, sebagai jalan keluar bekas menteri Kesihatan telah menyalahkan online portal Malaysiakini dan The Malaysia Insider kerana  'salah memetik' kenyataannya. - harakahdaily


Share/Bookmark

9 comments:

Anonymous,  November 18, 2010 at 9:44 PM  

dia marah kedai bnyk tutup.. chua kbtln ke KB bwk gundik.. nk beli kondom tk dpt kedai bnyk tutup..

opisboi November 19, 2010 at 9:46 AM  

otak dia inagt SEKS jer pegi kb tu nak melencong ke GOLOK nak pi jolok burit siam pulak.

Anonymous,  November 19, 2010 at 10:36 AM  

kalau dulu LLSick tarik cuti umum untuk pelabuhan,porno actor nak tarik cuti raya pula..tahun depan tok sah raya cina sbb kedai lebih banyak tutup

Kamal Sanusi November 19, 2010 at 11:26 AM  

Suka hati la nak tutup ka atau nak buka kedai ka. Yg kalut sgt pasai pa? Pasai tak leh beli kondom???

um-NO tunggu apa lagi, pi la buat demo atau paling tidak pun kluarkan statement kasi hantam itu pelakon filem blue.

Mana Perkasa, dah sengap lepaih kena perkosa ka atau presiden hampa dah insaf?

Geng kepala lembu pulak dah tarak kepala lembu yg nak diusung ka? Bawak la kepala babi pulak.

Zul Kulim pulak, mulut penuh ngan daging korban ka atau tidak mendapat upah utk bersuara? Lebai putih ataih kepala dah jadi hitam ka?

Wakakakakakakaka............

Anonymous,  November 19, 2010 at 12:46 PM  

Di Ipoh masih banyak kedai urut yg bersedia memberi perkhidmtatan kpd pelakun porno ni.

arimi November 19, 2010 at 3:11 PM  

Itu cerita Soi Lek... ni cerita shafie apdal mintak orang fakir miskin berkorban!

http://arimisideks.blogspot.com/2010/11/shafie-apdal-meminta-orang-termiskin.html

Anonymous,  November 19, 2010 at 6:38 PM  

Baboon ni ingat nak MEMUKIE jer.
Ingat KB macam JB n KL ke...
PUUKIE HOW LIOW WOOOO

Anonymous,  November 19, 2010 at 7:26 PM  

PUKIE HOW LIOOW MAA.
AMOI PUN CUTI MAA.

PUKIE TALAK MAA..
LAYA LAMA-LAMA..

PUKIEDA ADA KA???
PUKIEMA MANA???
PERKESO APA KENA KOSA KA??

Anonymous,  November 20, 2010 at 10:23 AM  

Cina tongsan ni pun dapat upah junu-janah dari najib kot?

Malayu sudah...
Cina sudah....
Tunggu India pulak...
Lepas tu Dayak...
Iban.....
Penan.....

Blog list