Rakan WARTAMAYA

Monday, May 17, 2010

Kul berapa nak siarkan keputusan?

EC denies delaying announcement of poll result

The Election Commission (EC) has denied allegations by the DAP that it deliberately delayed announcing the result of the Sibu by-election last night.

*****************

Tak per la bro ... kita pun dah menang. Kira halal la semua tu .. he he he

Tapi yang syok nye. Bila BN menang kat Hulu Selangor, bukan main lagi depa .. Dah la cepat istihar, TV pun dok pusing pusing keputusan kat bawah skrin sampai ke larut malam. Mata aku naik berpinau. Sampai Bini aku tanya, apesal kepala menggeleng geleng ni bang? .. aku jawab .. dok tengok keputusan pusing tak habih habih ..

Bila tiba kalah kat Sibu plak ... dah la istihar lambat, tak der plak 'LIVE ANNOUNCEMENT', Bila tiba berita lak .. depa dok loq laq benda lain sampai waktu pertengahan berita, baru la dok siar .. wakakakaka !!!

Member dok call .. "Wak dah dapat result ke?"

Aku jawab .. "Style ni pun hangpa tak bleh baca .. kalau keputusan lambat tu .. kita menang la. Kah kah kah"

Mungkin kat sana ...
"Boss .. ! nak siarkan berita ke tidak ...?", tanya Leman.
"Huaaaa.... huaaaaa ..... hu hu hu ", Ayob meraung kat pejabat.
"Boss .. boleh siarkan ke tidak ni?", tanya Leman lagi.
"Nanti la dulu .. aku tengah sibok la mangkokkkkk .. !", kata Ayob lagi.
Share/Bookmark

1 comments:

azmie,  May 18, 2010 at 10:25 AM  

lambat pasal pening kena ayaq tapai banyak sangat, nak kira 1+1 pun tak berapa buleh

Blog list