Rakan WARTAMAYA

Wednesday, April 28, 2010

Kontena : Rumah ekonomi

Aku masih yakin rumah kontena adalah rumah yang murah berbanding dengan rumah biasa.
Hmmm ... Mimpi .. mimpii .... moga jadi kenyataan






Share/Bookmark

6 comments:

Anonymous,  April 28, 2010 at 8:23 PM  

bro orang lua ni kreatif. kalau boleh di praktik dengan harga murah , y dont we try???????

Anonymous,  April 28, 2010 at 8:59 PM  

aku nak try buat , tapi tak tau nak beli kontena tu kat mana.... ?

Anonymous,  April 29, 2010 at 9:39 AM  

rumah kontena ni tak brape sesuai dengan iklim malaysia kecuali jika sanggup bayar kos elektrik untuk aircon selama 24 jam sehari,selama 365 hari setahun. tak tau lah jika ade cara lain supaya ianya dapat disejukkan secara semulajadi.... cuba tanye leman atau Tok moh.. pasti ade cara tu!

Anonymous,  May 23, 2010 at 1:59 AM  

sebenarnya x perlu guna aircond pun x apa...guna air fan pun dah cukup. benda ni ble buat duit ni.

Anonymous,  November 15, 2010 at 2:57 PM  

salam...pada pemilik blog...
saya dalam proses nak siapkan satu unit rumah cam ni.ada apa2 tips tak dari segi reka bentuk?

Anonymous,  May 16, 2011 at 5:59 PM  

saper yang tau di mana bleh tempah rumah kontena..harga sekali..minat nak buat glass house di kebun saya.

Blog list