Rakan WARTAMAYA

Wednesday, December 22, 2010

Idea seorang senator

Pastikan Pemandu Kenderaan Berat Ada Kelulusan Diploma

KUALA LUMPUR: Kerajaan hendaklah memastikan kesemua pemandu kenderaan berat sekurang-kurangnya mempunyai kelulusan diploma sebagai langkah untuk mengelakkan berlakunya kemalangan ngeri melibatkan kenderaan seperti lori dan bas, kata Senator Datuk Idris Buang.- Bernama

-----------------------------------

Ini lah idea seorang Senator …
Senang bukan? …. Wakakaka !!!
Share/Bookmark

13 comments:

opisboi December 22, 2010 at 9:11 PM  

mana punya banggang bin bahalol bin tolol bin mangkuk ayun bin natang beruk punya senator

Khairil Zahari December 22, 2010 at 9:22 PM  

Kahkahkah... setuju sangat dengan idea kangkong ni...
Lepas ni bolehlah Sintok buat course diploma pemanduan lori. Kahkahkah
Lepas tu boleh buat degree bawak traktor pulak.. kahkahkah

Anonymous,  December 22, 2010 at 9:24 PM  

Kah kah kah ...
Giler la senator ni. Kalau macam tu, tokey transport kena ada ijazah. BUdak pam minyak kena ada sijil. Tukang cuci kena lulus sekolah menengah atas dan peminta sedekah kena lulus tingkatan 5.

kah kah kah ...

fidel castro,  December 22, 2010 at 10:02 PM  

suruh senator bangan pandu sendiri dulu lori atau bas.

Anonymous,  December 23, 2010 at 7:12 AM  

patotlah banggang tahap babi tonyoh rupernya dari serawak, org lain dari serawak cerdik yg ini 2 ekor jer banggang sekor idris JALA + idris BUANG= BUANG JALA..lepas kau syorkan mat bangla kene ada sijil kemahiran isi minyak.lain kali aku syorkan BN lantik lembu jadi senator.

Kamal Sanusi December 23, 2010 at 8:22 AM  

Kalau senator ini mampu mengeluarkan idea yg BODOH, dah tentu org yg melantiknya jugak BODOH!!!...

Buang dalam tong sampah,  December 23, 2010 at 8:38 AM  

jangan Buang idea dia tapi BUANG sekali dengan dia dia sekali dari kerusi senator tuuuuu

mangchikla December 23, 2010 at 9:32 AM  

takyah gi jauh. PM kite ade ape? setanding kelulusan PM Thai ans PM Singapore ke?

poyo December 23, 2010 at 10:55 AM  

Setuju dengan idea ini sebabnya kalau pemandu ada diploma sudah tentu brek bas akan berfungsi dengan baik. Lori dan bas tak akan terbabas kalau jalan licin dll.
Sebab pemilik diploma akan kebal daripada kemalangan. Mereka tak akan alami kemalangan kerana diploma akan mengecualikan mereka daripada ditimpa kemalangan.

Anonymous,  December 23, 2010 at 12:28 PM  

Basic qualification nak jadi drebar bas lebih tinggi dari jadi pilot...
Jaga tiket bas mesti ada diploma account kot..

Anonymous,  December 23, 2010 at 4:25 PM  

itulah kalau yg jd senator pun bangang tentulah idea pun bangang,bukan pilihan rakyat

Anonymous,  December 24, 2010 at 2:15 AM  

yg senator bg idea tu. ada lulusan apa plak?.. lepas ni nak jadi menteri pun wajib ada phD la.. takkan setaraf ngan drebar lori plak.. haha

Blog list