Rakan WARTAMAYA

Wednesday, December 29, 2010

Ali Rustam sudah tidak patriotik? Hu hu hu


Kalau dulu aku jemput Shahrukh Khan dari India ..
Aku sekarang beli kereta India .. untuk tunjukkan India idola ku .. wakakak !!!
Proton? .... Tak glamour ... wakakak !!!
------------------------
Tak kecoh pun Melaka tak guna Proton
[...] Sedangkan berita disiarkan minggu lalu itu bukan berasaskan kenyataan atau maklumat tidak rasmi dari sumber tertentu. Ia sebaliknya dipetik secara bertanggungjawab dari kenyataan dibuat Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam sendiri.

Sebuah akhbar arus perdana pada 21 Disember memetik beliau sebagai berkata, kerajaan negeri pimpinannya mencadangkan penggunaan kereta baru jenis Honda Accord atau Nissan Teana V6 bagi kegunaan Exco, termasuk Speaker Dewan Undangan Negeri (Dun), Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK), pegawai undang-undang dan pegawai kewangan. Ia bagi menggantikan kereta jenis Proton Perdana Eksekutif yang digunapakai kini.[ lagi ]
Share/Bookmark

2 comments:

abdullahngah,  December 30, 2010 at 6:33 AM  

kalau dulu ada proton perdana (kereta mewah malaysia) tapi sekarang ini tak ada lagi kereta buatan negara yang mewah, maka adalah wajar kerajaan melaka memilih kereta Honda dan Nisan untuk EXCO kerana mewah semewahnya.

Lebih lebih lagi pihak mana mana kerajaan dibawah BN ingin keseronokan semata mata bersama slogan rakayt didahulukan tanggung hutang negara RM 447.6 bilion dan perncapaian diutamakan untuk kepentingan diri para pemimpin umno/BN.

Anonymous,  December 30, 2010 at 11:05 AM  

UMNO ni kalau salah orang cepat dapat. Tapi kalau salah sendiri, tutup mulut. Sebab itu lah rakyat dah menyampah.

Blog list