DAP akan saman Utusan lagi ...

DAP akan mengemukakan satu lagi saman ke atas Utusan Malaysia berhubung laporan akhbar berkenaan awal tahun ini yang mengaitkan pemimpin parti itu dengan isu menghina Islam.
Ahli parlimen Jelutong, Jeff Ooi (kanan), berkata tindakan undang-undang itu dibuat atas arahan setiausaha agung parti itu Lim Guan Eng supaya bertindak menyaman pihak yang didakwa memburukkan anggota parti itu.
"Saya tidak menghina Islam. Secara terang-terangan laporan Utusan Malaysia ini bermotifkan politik," kata Ooi dalam satu kenyataan – merujuk berita 'DAP hina Islam?' pada 24 Feb lalu. - + selanjutnya
![]()
2 comments:
Setelah 52 tahun memerintah negara.UMNO yang mendakwa hero melayu dan umat islam di negara ini tak ada menyumbang kepada mengurangkan lesen arak atau judi,semakin bertambah adalah.Orang melayu beragama Islam jadi Lembaga Pengarah syarikat arak dan judipun UMNO tak peduli.Jadi toksahlah kita berharap umno akan membela nasib melayu dan umat islam.makin meyusahkan adalah.
tok geli hati semalam pemuda MIC cadangkan KJ diberi jawatan menteri penuh.dalam UMNO sendiri,pemudanyapun tak mintak KJ diberikan jawatan menteri penuh.eloklah KJ masuk MIC karana pemudanya begitu prihatin dengan hal ehwal kebajikannya.
dalam internet ada berita calon BN di Permatang Pasir dibuang keahliannya daripada Majlis Peguam Malaysia.tentu ada masalah seperti salah laku dan sebagainya.jika ada unsur sebegini,majlis peguam malaysia boleh melaporkan perkara ini kepada SPRM.
Takkan rakyat nak calon yang tercemar dan diragui.ini bukti UMNO dah ketandusan barisan pelapis sehingga sanggup mencalonkan mereka yang bermasalah.
SAMAN JE JANGAN TAK SAMAN......
Post a Comment