Rakan WARTAMAYA

Thursday, August 27, 2009

Apa jaga tepi kain oghang ni .... ?

Hentikan campur tangan k'jaan dalam kes syariah
Rentetan kekecohan yang berlaku dalam isu sebatan Kartika Sari Dewi Shukarno, Persatuan Peguam Syarie Malaysia (PGSM) memandang serius perkara tersebut kerana ia telah menjejaskan reputasi Mahkamah Syariah, Jabatan Agama Islam dan pihak-pihak berkaitan.

PGSM dengan ini menyatakan pendirian dan mengeluarkan kenyataan seperti berikut:

PGSM kesal dengan apa yang berlaku kerana akhir-akhir ini menampakkan unsur campur tangan pihak kerajaan dalam proses kehakiman di negara ini terutama kehakiman syariah semakin menjadi-jadi.

Bermula dengan unsur campur tangan kabinet dalam menentukan agama anak pasangan yang memeluk Islam dan terbaru dalam isu sebatan Kartika Sari. Perkara ini tidak sepatutnya berlaku dalam era 1Malaysia, Pencapaian Didahulukan, Rakyat Diutamakan. - + selanjutnya

Tangan ada dua, tapi semua kerja nak buat.
Pastu macam tikus baiki labu.
Last sekali .... "Ehhhh .... bukan aku la"
Semuanya cam tu ......
Share/Bookmark

0 comments:

Blog list